Producători Tradiționali

Subţiri, iuţi, cu miros puternic de seu de oaie amestecat cu cimbru şi usturoi. Nu imaginea şi aroma, ci gustul este cel mai important atu al cârnaţilor de Pleşcoi, deveniţi de câţiva ani, cel mai puternic brand al Buzăului. Dar, în materie de produse tradiţionale, lista deschisă de cârnaţii de Pleşcoi este lungă şi îmbietoare: babic de Buzău, caş de oaie sau păstrăv în cetină de brad, pastramă sau ghiudem şi multe, multe alte minunăţii care îţi cuceresc papilele. Dar, pe cât de lungă este lista, pe atât de puţini sunt cei care ştiu secretele reţetelor originale şi gustul autentic al unui produs tradiţional specific locului. Pe aceia puţini i-am căutat să vi-i prezentăm în această rubrică, în semn de apreciere pentru felul în care au preluat şi păstrează gustul vechi de sute de ani al bucatelor tradiţionale din Buzău.

La Ferma Ivașcu puii cresc la fel ca in curtea bunicii

Gaini-crescute-natural-1